Καινοτόμα δομικά κεραμικά προϊόντα | από την Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ)

Ακολουθώντας τις Σύγχρονες Τάσεις στον Τομέα των Κατασκευών, με στόχο την Βιώσιμη Δόμηση (Green Building), τα καινοτόμα προϊόντα και λύσεις της ΚΕΒΕ συνεισφέρουν δραστικά σε ποιοτικές και «πράσινες» κατασκευές. Σημαντική καινοτομία της εταιρείας αποτελεί η κατηγορία τούβλων καθέτων οπών OΡΘΟBLOCK & ΟΡΘΟBLOCK PLUS, η εισαγωγή της νέας ομάδας τούβλων OΡΘΟBLOCK 380 , το κεραμάλευρο, τα κεραμίδια Ideal & Novel για επίπεδη επιφάνεια κεραμοσκεπής και η υπηρεσία Colors on Demand values.

H Kεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚEBE)

Η Κεραμουργεία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ) πρωταγωνιστεί στην κατασκευαστική αγορά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, θέτοντας στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της την «πράσινη» δόμηση και παρέχοντας καινοτόμες λύσεις υψηλής δομικής και ενεργειακής αξίας. Με ιστορία 90 ετών, σήμερα λειτουργεί υπό τη διοίκηση της τρίτης γενιάς, ενώ διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής παγκοσμίως στον κλάδο της, επενδύοντας διαρκώς στην Έρευνα και Ανάπτυξη και στοχεύοντας σε παγκόσμιες πρωτοπορίες.

Κεραμικά τούβλα καθέτων οπών ΟΡΘΟBLOCK® και ΟΡΘΟBLOCK PLUS®

Επαναφέροντας την παραδοσιακή βιοκλιματική αρχιτεκτονική, οι σειρές οπτόπλινθων κάθετων οπών, πολλαπλών χαρακτηριστικών, ΟΡΘΟBLOCK & ΟΡΘΟBLOCK PLUS (με πλήρωση των οπών τους με γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη), οι οποίες σχεδιάστηκαν για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της σύγχρονης δόμησης.

Τα θερμομονωτικά τούβλα κατακόρυφων οπών των σειρών ΟΡΘΟBLOCK και ΟΡΘΟBLOCK PLUS,για την κατασκευή φέρουσας τοιχοποιίας και τοιχοποιίας πλήρωσης, συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας, στην εξοικονόμηση χρημάτων και στη δημιουργία ενός θερμικά άνετου εσωτερικού κλίματος.

Τα συστήματα ΟΡΘΟBLOCK, συνοδευόμενα με το λεπτόκοκκο συνδετικό κονίαμα και τα μεταλλικά πρέκια, καθιστούν τη δόμηση απλή και γρήγορη. Ταυτόχρονα, αυξάνουν τη διάρκεια ζωής των κτιρίων και ενισχύουν τα επίπεδα της θερμομόνωσης, ηχομόνωσης, πυραντίστασης και φυσικής διαπνοής τους ενώ, επιπλέον, έχουν σημαντική συνεισφορά στην αντοχή του «γυμνού» σκελετού από οπλισμένο σκυρόδεμα των κτιρίων, έναντι σεισμικών δράσεων. 

Σημαντική επισήμανση είναι ότι, βάσει της διευκρινιστικής εγκυκλίου ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/45724/1558, τα δομικά συστήματα ΟΡΘΟBLOCK και ΟΡΘΟBLOCK PLUS εξαιρούνται από τον συντελεστή δόμησης, εξασφαλίζοντας αύξηση της δομήσιμης επιφάνειας έως και 10% για μια τυπική κατασκευή.

Το ΟΡΘΟBLOCK ΝΚ380 αποτελεί το νεότερο μέλος της οικογένειας των προηγμένης τεχνολογίας τούβλων καθέτων οπών ΟΡΘΟBLOCK. Χτίζοντας με το ΝΚ380 κατασκευάζουμε τοιχοποιίες πάχους 38cm.

Το συγκεκριμένο τούβλο έχει πολλά πλεονεκτήματα και προσδίδει πολλαπλά οφέλη στην κατασκευή μερικά εκ των οποίων είναι:


⦁ Υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες. Ο Συντελεστής Θερμικής Αγωγιμότητας λdesign, masonry=0,1872W/mK. Αυτό σημαίνει ότι το ΝΚ380 μπορεί να καλύψει μόνο του τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ της Α και Β Κλιματικής Ζώνης, χωρίς την προσθήκη επιπλέον θερμομονωτικού υλικού ή Συστήματος Εξωτερικής Θερμομόνωσης. Αν μάλιστα εφαρμόσουμε στην εξωτερική όψη της τοιχοποιίας αντί για συμβατικό, ένα θερμομονωτικό επίχρισμα, το ΝΚ380 μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις ακόμα και της Γ Κλιματικής Ζώνης, χωρίς την προσθήκη επιπλέον θερμομονωτικού υλικού ή Συστήματος Εξωτερικής Θερμομόνωσης.

Πολύ υψηλή θερμοχωρητικότητα. Το ΝΚ380, λόγω και του μεγαλύτερου πάχους του σε σχέση με άλλα ΟΡΘΟBLOCK, διαθέτει ακόμα μεγαλύτερη ικανότητα αποθήκευσης της παραγόμενης θερμότητας σε ένα κτίριο από το εκάστοτε σύστημα θέρμανσης/ψύξης, αποδίδοντάς την πίσω στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου, με αποτέλεσμα εκτός από την μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, να επιτυγχάνονται και υψηλότερα επίπεδα θερμικής άνεσης των ενοίκων.
⦁ Υψηλή ηχομόνωση. Ο Σταθμισμένος Δείκτης Ηχομείωσης που παρουσιάζει το ΝΚ380 είναι 52dB εξασφαλίζοντας απόλυτη προστασία από ανεπιθύμητους εξωτερικούς θορύβους.
Υψηλές Μηχανικές Αντοχές & Αντισεισμικά Χαρακτηριστικά. Λόγω των εξαιρετικών μηχανικών του αντοχών, καθώς και του μεγάλου πάχους του, το ΝΚ380, προσδίδει μεγαλύτερη στιβαρότητα και αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας της κατασκευής έναντι σεισμικών δράσεων.
⦁ Άριστη Πυραντίσταση. Κατάταξη σε Αντίδραση στη Φωτιά Α1 που ισοδυναμεί με την καλύτερη δυνατή κατάταξη που μπορεί να έχει ένα δομικό υλικό.
Υψηλή Υδρατμοπερατότητα. Με τη χρήση του ΝΚ380 ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος εγκλωβισμού υδρατμών στη μάζα του, ώστε να παρουσιαστούν φαινόμενα μούχλας και υγρασίας.
⦁ Φυσικό και Ανακυκλώσιμο Προϊόν με βάση τον πηλό.
⦁ Πιστοποιημένο με την Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος EPD. «Πράσινη Πιστοποίηση», η οποία ανοίγει το δρόμο της χρησιμοποίησης του ΝΚ380 σε έργα και κτίρια απαιτήσεων LEED, BREEAM, WELL, κτλ («Πράσινες Πιστοποιήσεις Κτιρίων»).
⦁ Διαθέτει ειδικές λαβές για εύκολη μεταφορά και τοποθέτηση.
⦁ Εύκολη κοπή του στις επιθυμητές διαστάσεις με ηλεκτρικό πριόνι.
⦁ Επιπλέον τετραγωνικά μέτρα δόμησης έως και 10% καθώς το χτίσιμο τοιχοποιίας με ΝΚ380 δεν προσμετράται στο Συντελεστή Δόμησης.

Κεραμικά κεραμίδια

Παράλληλα, ένα από τα βασικά προϊόντα που χαρακτηρίζουν την ΚΕΒΕ εδώ και τρεις γενιές αποτελούν τα κεραμίδια και τα ειδικά τεμάχια στέγης, για τη δημιουργία των οποίων χρησιμοποιείται επίσης ως πρώτη ύλη ο πηλός.

Τα κεραμίδια και τα ειδικά τεμάχια στέγης της ΚΕΒΕ, πέραν του ότι αποτελούν μία οικολογική επιλογή και πράσινη λύση δόμησης, εξυπηρετούν και υψηλά αισθητικά πρότυπα, διατίθενται σε φυσική απόχρωση, επισμαλτωμένα -σειρά smalto-, καθώς και σε ποικιλία χρωματισμών και τεχνοτροπιών -σειρά colors on demand-.

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα κεραμίδια της εταιρείας διακρίνονται από την υψηλή ποιότητα λόγω της πρώτης ύλης, ενώ διαθέτουν ανακλαστικές ιδιότητες των θερμικών φορτιών καθώς και υψηλή υδατοαπωθητικότητα. Διατίθενται ήδη σε 7 τύπους, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και το flat κεραμίδι, για ακόμη πιο υψηλές αισθητικά απαιτήσεις.

Η ΚΕΒΕ, μέχρι σήμερα, προσφέρει μία πλούσια σειρά χρωμάτων, σε όλους τους τύπους κεραμιδιών -Ολλανδικό, Ρωμαϊκό, Μεσογειακό, Novel & Ideal, Γαλλικό- και στα αντίστοιχα κεραμικά στοιχεία στέγης. Στις ήδη υπάρχουσες χρωματικές επιλογές προστίθεται τo Colors on Demand Value, μια εξατομικευμένη υπηρεσία ειδικά για τους πελάτες της ΚΕΒΕ.

Σε συνεργασία με το τμήμα R&D και το τμήμα πωλήσεων, παράγεται για τον εκάστοτε πελάτη εξατομικευμένο αποτέλεσμα, χωρίς κανέναν περιορισμό στην τεχνοτροπία και στα χρώματα, ικανοποιώντας και την πιο απαιτητική αισθητική προσέγγιση. 

ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, ΝΤΟΥΜΠΑΙ, ΗΑΕ

Το μεγάλο στοίχημα της ΚΕΒΕ, είναι η εκπλήρωση των προσδοκιών του πελάτη για απόλυτα εναρμονισμένες βιοκλιματικές λύσεις καθώς και η δέσμευση για ακόμη περισσότερες καινοτόμες και αποδοτικές προτάσεις.

Πιστοποιήσεις προϊόντων

Στοχεύοντας σε μία νέα εποχή προηγμένης και βιώσιμης δόμησης εντός πόλεων, η ΚΕΒΕ φροντίζει να εφαρμόζει αειφόρες πρακτικές από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, ώστε το τελικό προϊόν να συμβάλλει πραγματικά στην οικολογική δόμηση. Κατέχοντας ποιοτικές και πράσινες πιστοποιήσεις, τα δομικά κεραμικά προϊόντα της ΚΕΒΕ είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις προδιαγραφές που καθορίζονται από την εγχώρια και διεθνή νομοθεσία, ενώ συμβάλλουν στη βελτιωμένη ενεργειακή και θερμική συμπεριφορά και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του κτιριακού τομέα. Κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας για τη συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η ΚΕΒΕ – η πρώτη ελληνική κεραμουργία , και μια από τις πρώτες στην Ευρώπη- έχει προβεί στην έκδοση EPDs για όλα τα παραγόμενα προϊόντα της, πιστοποιήσεις που χρησιμοποιούντα και στα «πράσινα κτίρια» προδιαγραφών LEED, BREEAM, WELL, GREEN STAR, CASBEE κ.α. Με επίκεντρο την Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D),πρωταρχικός στόχος της εταιρείας αποτελεί η έμπρακτη συνεισφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη του ευρύτερου κατασκευαστικού κλάδου, μέσω της προμήθειας στην αγορά προϊόντων υψηλής ποιότητας και άρτιας αισθητικής, βιοκλιματικού σχεδιασμού και καθαρών τεχνολογιών δόμησης στη «πράσινη μετάβαση» της δόμησης.


RELATED ARTICLES