«Titles» από το Future Art Education του LAB12 της AΣΚΤ

Το 12ο Εργαστήριο Ζωγραφικής και Διευρυμένων Μέσων (LAB12) της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και το ερευνητικό πρόγραμμα Future Art Education (FAE) ανοίγουν στο κοινό το εν εξελίξει πείραμά τους μέσα από μία επιτελεστική έκθεση, υπό τον τίτλο «Titles». Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, συντονιστές, καλλιτέχνες και προσκεκλημένοι του LAB12 και του FAE θα βρίσκονται από τις 6 μ.μ. στο PTX στην Πλατεία Θεάτρου για να παρουσιάσουν το μέλλον της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

-Press release

Τίτλος είναι το όνομα ενός έργου και το τέλος ενός έργου. Είναι ένα όνομα χωρίς όνομα, ένα υγρό χωρίς δοχείο. Μια πειραματική περίοδος ολοκληρώνεται σταδιακά και μία νέα εμφανίζεται.

Το «Titles» σηματοδοτεί ένα ορόσημο για το LAB12 και το FAE, το οποίο και γιορτάζουν παρουσιάζοντας έργα ανοιχτού τύπου, παραστατικές χειρονομίες, βίντεο, συμμετοχικές διαλέξεις και ποιητικά εργαστήρια. Κατά τη διάρκεια του event, θα γίνουν επίσης ανοιχτές συζητήσεις με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και τους υπεύθυνους των εργαστηρίων Sophie Mak-Schram, Zeyno Pekunlu και Κωστή Σταφυλάκη, ενώ η Siegmar Zacharias θα πραγματοποιήσει ένα Deep Listening Session.

CREDITS ASFA LAB12

Το Future Art Education (FAE) είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα του LAB12, του 12ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής και Διευρυμένων Μέσων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Ωνάση.

To Future Art Education στοχεύει να επανεφεύρει και να επαναπροσδιορίσει την καλλιτεχνική πρακτική επανεφευρίσκοντας και επαναπροσδιορίζοντας την καλλιτεχνική εκπαίδευση.

CREDITS ASFA LAB12

Κατά τη διάρκεια του διετούς κύκλου των καλλιτεχνικών ερευνητικών δραστηριοτήτων του, το FAE λειτούργησε ως ένα διαρκές πείραμα για την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Εμφυσώντας την καλλιτεχνική εκπαίδευση με μια πληθώρα πρακτικών και εργαλείων, στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα δυνατοτήτων και συνεργασίας προκειμένου οι συμμετέχοντες να πειραματιστούν και να αναζητήσουν σχετικές και αποτελεσματικές πρακτικές και δομές για την επανεφεύρεση και τη διαμόρφωση μιας νέας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης του μέλλοντος.

CREDITS ASFA LAB12

Υπεύθυνοι workshop

Sophie Mak-Schram «Learning with, containers for»
Zeyno Pekunlu «Working with found materials»
Κωστής Σταφυλάκης «Conspiracies, Alternate Realities & Gaming»
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Κατερίνα Αλεξανδρή, Φαίδρα Γαλάνη, Νίκος Γκάτσιος, Σπύρος Θεοδώρου, Χριστόφορος Ιοακειμίδης, Σμαράγδα Καραμπέρη, Ιωάννα Κασαλιά, Μαριάννα Κοσμίδη, Αναστασία Μαζαράκη, Δήμητρα Νικολοπούλου, Βίκτωρ Ντίαζ, Μάρκος Ξενάριος, Έλλη Παπαδοπούλου, Νότα Πατεριμού, Θεοδώρα Σαββαλαρίδη, Εύα Σπηλιαροτάκη, Μαρία Θεοχαροπούλου, Σάββας Τσιμούρης, Άννα Τρύπου, Τατιάνα Χωρέμη, Greta Wilhelm
Οργάνωση και επιμέλεια: FAE Team (Poka-Yio, Rahel Spoehrer, Tomomi Sasaki, Εύη Ρουμάνη, Κωστής Σταφυλάκης, Lukas Stolz)
Βοηθός επιμέλειας: Κατερίνα Πατάκα

Πληροφορίες

Τίτλος Έργου  Titles
Τύπος Έργου  Ερευνητικό Πρόγραμμα, Τέχνη
Καλλιτεχνική Ομάδας  LAB12, ΑΣΚΤ
Παρουσίαση  Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, 18:00
Διεύθυνση  PTX, Πλατεία Θεάτρου 10, Αθήνα, 10552
Είσοδος Ελεύθερη


RELATED ARTICLES

Χθόνιο Φως. Πως η Κεραμική Τέχνη συνομιλεί με το σήμερα | Έκθεση με έναυσμα το έργο της Μαίρης Χατζηνικολή