Το The Architect Show είναι μια γιορτή της Αρχιτεκτονικής & του Σχεδιασμού και του Κόσμου των Υλικών για Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές και Διακόσμηση, όπου θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια, Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκπαιδευτικές και Inspirational Διαλέξεις και workshops. Εστιάζει στην ανταλλαγή γνώσεων και καινοτόμων ιδεών, ως κανάλι διαλόγου μεταξύ αρχιτεκτόνων και ανθρώπων των υλικών.
Το ARCHISEARCH.gr η κορυφαία Ελληνική Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Αρχιτεκτονική και το Design σε συνεργασία με τον Βασίλη Μπαρτζώκα, ιδρυτή της εταιρείας επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και παραγωγών Design Ambassador, εγγυάται το πολύ υψηλό επίπεδο διοργάνωσης και παράλληλα θα αναλάβει την επιμέλεια όλων των δράσεων με διακεκριμένους προσκεκλημένους. Το The Architect Show διοργανώνεται από την εταιρεία MEDEXPO AE με μεγάλη οργανωτική εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Τι περιλαμβάνει το φετινό tAS:
Εκθεσιακό μέρος με συμμετοχή από τις σημαντικότερες εταιρείες του κόσμου από Ελλάδα και Εξωτερικό, οι οποίες θα μας παρουσιάσουν μοναδικά υλικά για αρχιτεκτονικές εφαρμογές και interior design.
Συνεδριακά πάνελς:
11:00-11:40 Γιάννης Μυλόπουλος Masterclass / Fabrika Storytelling Ideas
«Coaching & Storytelling: Μια ανθρώπινη ιστορία Στρατηγικής Επικοινωνίας για τον Manager Αρχιτέκτονα του 2019»
Ο Γιάννης Μυλόπουλος ιδρυτής της εταιρείας Fabrika Storytelling Ideas θα παρουσιάσει ένα σύντομο masterclass με θέμα «Coaching & Storytelling: Μια ανθρώπινη ιστορία Στρατηγικής Επικοινωνίας για τον Manager Αρχιτέκτονα του 2019»
Ο σύγχρονος αρχιτέκτονας συνήθως μιλάει με την αισθητική της δουλειάς του. Πως όμως αλλάζει το αφήγημα στο πλαίσιο της αντιληπτικής ικανότητας όταν χρειάζεται να διαμορφωθεί μια γλώσσα απόδοσης με φωνή και τόνο που επηρεάζουν το ύφος της επαγγελματικής του προσωπικότητας; Μήπως η αυθεντική σκέψη του σημερινού επαγγελματία οφείλει να αναπτύσσει και να καθοδηγεί κι άλλα δυναμικά χαρακτηριστικά πέραν της σχεδιαστικής αποτύπωσης;
– Management διαδικασιών, Coaching ανθρώπων και Storytelling περιεχομένου είναι οι τρεις βασικές «ποιότητες» που πλαισιώνουν και ολοκληρώνουν το προσωπικό πορτραίτο της Στρατηγικής Επικοινωνίας ενός επαγγελματία αρχιτέκτονα.
– Σε έναν σχεδιαστικό κόσμο τόσο ενιαίο αλλά και τόσο μεταβαλλόμενο, το ψηφιακό αποτύπωμα του επιχειρηματία – αρχιτέκτονα είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει την εμπιστοσύνη της ανθρώπινης αλυσίδας αξίας.
– Κι αυτό είναι κάτι που αναπτύσσεται, εξελίσσεται, παράγεται και διαχειρίζεται από τον αρχιτέκτονα που εφαρμόζει φίλτρα προσαρμοστικότητας σχετικά με το καθημερινό μοτίβο του έργου του.
– Η δημιουργικότητα είναι θεμελιώδες στοιχείο που αναζωογονεί, χαρακτηρίζει και φρεσκάρει το απεικονιστικό στυλ ενός επαγγελματία. Το αφετηριακό σημείο που κυριαρχεί στην προσέγγιση μιας αρχιτεκτονικής δραστηριότητας είναι η εμπειρία του χρήστη. Τι γίνεται όμως όταν η τέχνη της αρχιτεκτονικής αναμιγνύεται με την οργανωσιακή ανάλυση;
H σύνδεση μεταμόρφωσης ενεργητικής συμμετοχής, μορφοποίησης και επαναπροσδιορισμού στρατηγικής δημιουργικής επικοινωνίας, είναι ο κινητήριος άξονας που κινείται το συγκριτικό πλεονέκτημα των νέων δεξιοτήτων που εκμαιεύει το προφίλ του σύγχρονου Coach Storyteller ή αλλιώς αρχιτέκτονα!
Διαβάστε ένα άρθρο του Γιάννη Μυλόπουλου στο Archisearch.gr εδώ!
11:40-12.20 MATERIALITY SESSION
11:40-11:50 Λουίζα Νικολαίδου – New Trends in Digital Visualization
Η Λουίζα Νικολαϊδου, εκπροσωπεί τη Virtually.gr. Η Λουίζα είναι φωτογράφος με εξειδίκευση την αρχιτεκτονική φωτογραφία και μεταπτυχιακές σπουδές σε Information Systems στο London School of Economics.
Στην ομιλία της στο AchitectsShow, θα προσθέσει την 3η διάσταση στην παρουσίαση αρχιτεκτονικών έργων. Με ποιους τρόπους μπορείς να παρουσιάσεις ένα υλοποιημένο έργο. Ποιες είναι οι νέες εξελίξεις στην αποτύπωση και περιήγηση. Πόσο εύκολη είναι η χρήση και η προώθηση του 3D υλικού ανεξάρτητα με το που βρίσκεσαι εσύ ή ο πελάτης. Πως η νέα τεχνολογία επηρεάζει τον κλάδο φιλοξενίας (ξενοδοχεία, βίλλες, διαμερίσματα) και επιτρέπει σε επισκέπτες να ζήσουν από μακριά το χώρο σαν να βρίσκονται εκεί.
11:50-12:05 Color Trends by NEOKEM
Trends, Colors και SuperBuildings
Ποιός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας της αισθητικής μιας κατασκευής και αυτός που σε βάθος χρόνου καθορίζει την εμφάνιση της ?
Πόσο βλαβερός είναι ο Ελληνικός Ήλιος ?
Οι φθορές που προκύπτουν στο χρώμα απλής ανθεκτικότητας των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, λόγω της υψηλής έντασης ακτινοβολίας που επικρατεί στη χώρα µας, είναι µη αναστρέψιμες.
Ποιες είναι οι λύσεις σε επίπεδο πρόληψης?
Μιλάμε για trends & Υπερανθεκτικά χρώµατα πούδρας με υφή αμμοβολισμένης επιφάνειας τα οποία προστατεύουν, αναβαθμίζουν αισθητικά και προσθέτουν διάρκεια και αξία στην κατασκευή.
12:05-12:20 Δρ Χαραλαμπόπουλος, Group Science – Co-working spaces & open plan offices acoustics
Η ομιλία πραγματεύεται τα ζητήματα της δυσχερούς ακουστικής σε μεγάλους ενιαίους χώρους με πολλούς εργαζόμενους. Η τάση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής για ενιαίους χώρους συνεργασίας – γραφείων αλλά και η ανάγκη βέλτιστης χρήσης χώρου σε τηλεφωνικά κέντρα έχουν συνέπειες στην αύξηση των επιπέδων «θορύβου», δημιουργώντας νέες ανάγκες φροντίδας ακουστικής. Οι σύγχρονοι ακουστικοί μελετούν και σχεδιάζουν λύσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του αυξημένου διάχυτου αλλά και άμεσου ηχητικού πεδίου χρησιμοποιώντας υλικά που συνδυάζονται με τις αρχιτεκτονικές – διακοσμητικές απαιτήσεις της εκάστοτε εφαρμογής. Κάποιες λύσεις δημιουργούν διακοσμήσεις μοναδικής αισθητικής ενώ άλλες είναι εξαιρετικά διακριτικές. Στην πλειοψηφία των εφαρμογών υπάρχουν δυνατότητες δημιουργίας κατάλληλης ακουστικής τόσο σε νέους χώρους (αρχικός σχεδιασμός) όσο και σε υφιστάμενους χώρους (επεμβάσεις βελτίωσης).
12:20-13:20 PANEL AIRBNB
Smart up your home!
Πώς αλλάζει το πρόσωπο της φιλοξενίας και η διαδικασία του ταξιδιού
Η Δώρα Παυλίδου, επαγγελματίας στο χώρο του βιωματικού τουρισμού, συντονίζει το πάνελ με άξονα τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και γνώμονα την επόμενη μέρα του τουριστικού προϊόντος που επιμένει να ανθεί.
Σπίτια, διαμερίσματα και βίλες, πολλοί επαγγελματίες της φιλοξενίας και superhosts, πολλαπλά amenities και facilities, μοναδικές εμπειρίες για τους φιλοξενούμενους. Μάθε πως να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό!
Όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει πράξη, έχεις την ευκαιρία να ξεχωρίσεις. Να αφηγηθείς την ιστορία σου και να φτιάξεις το brand σου από την αρχή. Να διαμορφώσεις έξυπνα το σπίτι σου έτσι ώστε να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Να ξοδεύεις λιγότερο χρόνο σε πράγματα που μπορούν να αυτοματοποιηθούν και περισσότερο σε όλα εκείνα που θα αναδείξουν τη φιλοξενία που προσφέρεις σε ανεπανάληπτη εμπειρία!
Το Brainband Studio βάζει λόγια στη μοναδική εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρεις ενώ το Yourminibar σε βοηθάει να αυξήσεις το εισόδημά σου. Η HAMSystems προστατεύει και αναδεικνύει έξυπνα το σπίτι σου, εφαρμογές της νανοτεχνολογίας βρίσκονται στην υπηρεσία σου, το SyncBnb σού εξοικονομεί χρόνο και χρήμα και το Baggagement γλυτώνει εσένα και τους guests σου από το μεγάλο μπελά της βαλίτσας!
Συντονίζει η Δώρα Παυλίδου
Ομιλητές Στέλιος Σοφιανός, Λευτέρης Χατζηπέτρου, Αλέξανδρος Καραβίτης, Ελισάβετ Μιλήση, Χριστίνα Σκιαδά
13:25-14:15 Πάνος Παρθένιος – «Έξυπνα κτίρια, έξυπνα εργαλεία, έξυπνοι χρήστες»
O Panos Parthenios του γραφείου PARTHENIOS architects+associates θα κάνει μία ομιλία κατά την διάρκεια του The Architect Show The Architect Show 2019 με θέμα: EΞΥΠΝΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΕΞΥΠΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΕΞΥΠΝΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ Τα νέα προηγμένα ψηφιακά μέσα δίνουν τη δυνατότητα στους αρχιτέκτονες να σχεδιάζουν κτήρια που διαδρούν με τον χρήστη και προσαρμόζονται στις ανάγκες του. Τα έξυπνα κτήρια εντάσσονται στις ευφυείς πόλεις και συντελούν στη δημιουργία πρότυπων ψηφιακών οικοσυστημάτων. Μέσα σε αυτά τα συναισθηματικά έξυπνα οικοσυστήματα, τα κτήρια αισθάνονται, γνωρίζουν και αλληλεπιδρούν. Καταλύτης στην εξέλιξη των έξυπνων κτηρίων αποδεικνύονται οι έξυπνοι χρήστες, οι οποίοι λειτουργούν ως δυνάμεις καινοτομίας.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο αναπληρωτής καθηγητής Πάνος Παρθένιος, από το γραφείο Parthenios architects + associates και διευθυντής του Digital Media Lab της Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης. Θα συμμετέχει η επίκουρη καθηγήτρια Βασιλική Γεροπάντα (smart cities), η αρχιτέκτων Άννα Καραγιάννη (smart buildings) και ο Γιώργος Αχιλλιάς (σύμβουλος ψηφιακής στρατηγικής εταρειών FTSE 100).
14:25 – 15:10 LIGHTING PANEL
Άννα Σμπώκου – Insight on Collaborative Design
Πως δουλεύει η ομάδα? Πώς ευδοκιμεί και συμβάλει ο μελετητής φωτισμού σε ένα έργο θετικά? Πώς μπορεί να εκτροχιαστεί η συνεργασία ? Πώς ξεκινάει η διαδικασία μελέτης ενός έργου? Πώς είναι η συνεργασία με τον αρχιτέκτονα? και ειδικά αν γνωρίζει τον φωτισμό και έχει άποψη? Ποιό benefit βλέπουν οι αρχιτέκτονες στον φωτισμό? Ποιά η σημασία του φωτιστή σε μια μελέτη?
Curator Άννα Σμπώκου
Ομιλητές Άννα Σμπώκου, Χρήστος Παπαχρήστου, Θανάσης Ντανίλωφ
15:25-16:10 FOREIGN INVESTORS INSIGHΤ – In Conversation Andre Chelhot with Marcel Cremer
Live your Myth in Greece !
Greece seems really attractive for foreign Investors for AirBnB, Furnished Apartments, Leisure, City Hotels and Resorts…Why is Greece Sexy again? Is it a paradise or Hell for foreign Investors? How do Foreign investors see Greece
Συντονίζει ο Marcel Cremer
16:20-17:00 LANDSCAPE – «Blurring the Edges: Καταργώντας τα όρια μεταξύ Αρχιτεκτονικής και Τοπίου»
Έργα που η αρχιτεκτονική και το τοπίο λειτουργούν ως ένα είτε ως προς τη μορφή, είτε τον τρόπο ένταξης στο ανάγλυφο του εδάφους το ευρύτερο φυσικό τοπίο, και τον αειφόρο/οικολογικό σχεδιασμό.
Ομιλητές MOY Λένα Ζαμπέλη , ΜOLD ARCHITECTS Ιλιάννα Κερεστετζή, TPA ARCHITECTS Ήβη Νανοπούλου , Αντώνης Σκορδίλης, Βιολόγος – Δρ Βοτανικής, ECOSCAPES
Εισήγηση και συντονισμός από την Shagik Berberian
17:10-17:50 SESSION ARTEMIOS LAINAS – FOOD EXPERIENCE & SENSE OF PLACE PANEL Curated by Artemios Lainas
“Food experience for transmitting sense of place and hosting DNA”
Πως μέσω των αισθήσεων μιας γευσιγνωστικής εμπειρίας, το terroir, η υλικότητα, η ιστορία, η γεωγραφία, οι άνθρωποι και η αίσθηση ενός τόπου μας αποκαλύπτονται? Πως ο τόπος και ο χαρακτήρας του δημιουργού επηρεάζουν το DNA του κρασιού και πως μπορούμε να συνδυάσουμε όλα αυτά για να δημιουργήσουμε χώρους φιλοξενίας. Πως ο τόπος επηρεάζει την έκφραση του DNA του αμπελιού και πως αυτό επηρεάζει το δημιουργό του κρασιού ?
Υλικότητα και χαρακτήρας αποτυπωμένα στο κρασί..
Πως μπορούν, ο σχεδιασμός της ετικέτας και το packaging, να εκφράσουν, εμπνεύσουν και μεταδώσουν “sense of place” και τον χαρακτήρα του δημιουργού; Μια Ολιστική προσέγγιση στη δημιουργία hospitality locations που δημιουργούν συναισθήματα και συνειρμικά σε ταξιδεύουν στο χωροχρόνο.
18:00-18:40 Γιώτα Κωνσταντινίδου – Boutique Hotels
“Boutique Hotel: απο παγκόσμια τάση στην πιο σύγχρονη εγχώρια επιχειρηματική τακτική. Πως χαρακτηρίζεται ακριβώς ενα boutique hotel, ποια η ένταξη του στην αγοραστική κίνηση της Αθήνας, πως εγκληματιζεται στο αστικο τοπίο, τι αλλαγές επιφέρει στο ξενοδοχειακό τοπιο και πως διαμορφώνει ή διαμορφώνεται απο το ενα νεο είδος ταξιδιώτη”
Ομιλητές Στάμος Χονδροδήμος, Ιnterior Architect, Γιάννης Βλαχογιάννης, The Zillers, Aνδρέας Κόττας, Γενικός Διευθυντής Perianth Hotel TBC, Δημήτρης Δρεττάκης, Γενικός Διευθυντής Athens Was Hotel ΤΒC, Aντώνης Γιαννόπουλος, Ακαδημαικός *TBC, Άλκης Παναγόπουλος, SOMEWHERE HOtel *TBC
Συντονίζει η Δημοσιογράφος Γιώτα Κωνσταντινίδου
18:50-19:05 Ελένη Τσιριντάνη – Not a Green Makeup: Ο Σχεδιασμός Τοπίου πίσω από το Σχέδιο
Λόφοι που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, πάρκα που ελέγχουν την κατεύθυνση του ήχου, στέγες που εμποδίζουν τις πλημμύρες.
Η παρουσίαση και ανάλυση σύγχρονων έργων αρχιτεκτονικής τοπίου σε επίπεδο ιδέας και στη συνέχεια διερεύνησης των επιμέρους διαστάσεων του κάθε έργου, τεκμηριώνει ότι η αρχιτεκτονική τοπίου δεν είναι απλά μια επιφανειακή αναδιάταξη χρήσεων και χώρων πρασίνου αλλά μπορεί να ξεδιπλώσει δυνατότητες, να δημιουργήσει δραστήριες κοινότητες και να συμβάλλει στην οικονομική ακμή• να αναπτύξει, δηλαδή, μια ευρεία πλατφόρμα μαπό οικολογικά και κοινωνικά οφέλη. Από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Ολλανδία και από εκεί στην Αθήνα, το Τοπίο αποκτά σημαντικό ρόλο στην αειφορία και τη βιωσιμότητα χωρίς να στερείται ευρηματικού και ενδιαφέροντα σχεδιασμου.
19:05-19:20 Σοφία Βυζοβίτη – Στην ελάσσονα κλίμακα της αρχιτεκτονικής: Η αξία της έρευνας και του πειραματικού έργου
Μια ομιλία για την αξία της έρευνας και του πειραματικού έργου στην αρχιτεκτονική. Στο μικρό μέγεθος ανακαλύπτουμε ένα εύρος αρχιτεκτονικών δοκιμίων: εφήμερες κατασκευές, χωρικές εγκαταστάσεις και ελάχιστες πράξεις αρχιτεκτονικής, αποδεχόμαστε τις προκλήσεις του συλλογικού, τη συνεργασία και τη συμμετοχή, την οικονομία των υλικών, την παραγωγή αντικειμένων που δημιουργούν σχέσεις, που γίνονται μέσα επικοινωνίας. Η σύγχρονη, δραστική στροφή της αρχιτεκτονικής προς τη μικρή κλίμακα εκφράζει μια γενιά αρχιτεκτόνων που δρουν μέσα σε μια νέα επίγνωση του περιβαλλοντικού, οικονομικού και κοινωνικού ρόλου της πρακτικής.
19:20-19:40 Γιώργος Αναγνωστάκης – Ψηφιακός φωτισμός σε αναλογικά περιβάλλοντα
Interaction
Τα δεδομένα διαμορφώνουν τις αποφάσεις μας και οδηγούν τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Η διάδραση μας με τα συστήματα φωτισμού αλλάζει και γίνεται λιγότερο άμεση και περνάει μέσα από τον ψηφιακό κόσμο.
Τι είναι τα διασυνδεδεμένα περιβάλλοντα; Πως επηρεάζει τον φωτισμό το Internet of things (IoT) ; και τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με το Stranger Things του Netflix.
Ακολουθήστε μας σε μία εισαγωγή στον κόσμο του διαδικτύου των πραγμάτων και στην νέα βιομηχανική επανάσταση, μέσα από το πρίσμα του φωτισμού.
19:50-20:00 Κλείσιμο Συνεδρίου από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής. Το ΕΙΑ θα εκπροσωπήσουν η Σοφία Τσιράκη, Αρχιτέκτων ή / και ο Αλέξανδρος Ζώμας
Agenda
Ημερομηνίες 4 & 5 Μαϊου
Ώρα 11:00 – 21:30
Τοποθεσία HELEXPO MAROUSSI, λεωφ. Κηφισίας 39
Είσοδος Ελεύθερη
Εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε το tAS, δωρεάν εδώ – https://bit.ly/2UMPpK6
Μάθετε περισσότερα στο – https://bit.ly/2HINjHk
READ ALSO: FAD Awards 2019 | Finalists