Energy Efficiency in Buildings Conference 2023 by Boussias | Όλα όσα συνέβησαν

Energy Efficiency in Buildings Conference 2023: Στο «μικροσκόπιο» η βελτίωση της αειφορίας κτιρίων μέσα από τη τεχνολογία. Με πρωτοφανή επιτυχία για τα 11 χρόνια διεξαγωγής του Συνεδρίου και μεγάλη προσέλευση με πάνω από 270 παρουσίες, πραγματοποιήθηκε χθες το συνέδριο Energy Efficiency in Buildings 2023 που διοργάνωσε η BOUSSIAS Events στο αμφιθέατρο της ΟΤΕAcademy.

-Δελτίο Τύπου

Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρέθηκε η ρεαλιστική υλοποίηση και η χρηματοδότηση, της αειφορίας των κτιρίων μέσα από «ευφυείς τεχνολογίες», ένα στοίχημα που είναι κρίσιμο να κερδηθεί προκειμένου να αναβαθμιστούν 4εκατ κελύφη οικιστικών και μη κτιρίων, να απανθρακοποιηθεί ο κτιριακός κλάδος και να μετριαστεί η ενεργειακή φτώχεια.

Το «παρών» σε αυτές τις θεματικές στο Energy Efficiency in Buildings Conference 2023, έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες που με τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις τους καθόρισαν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η Αειφορία και η Τεχνολογία στα κτίρια, τα επόμενα χρόνια στις κατασκευές, την αρχιτεκτονική, και το real estate καθώς και σε άλλους σημαντικούς τομείς της οικονομίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Δείτε την ατζέντα εδώ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν

Στα πάνελ συζητήσεων και στις keynote ομιλίες του Energy Efficiency in Buildings Conference 2023, αναπτύχθηκαν θέματα Τεχνολογίας και Αειφορίας στο Σχεδιασμό, τη Κατασκευή και τη Λειτουργία των κτιρίων οικιστικών και μη, που αφορούν στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, ενώ παρουσιάστηκαν οι τάσεις που δημιουργούνται για τα νέα κτίρια σε επίπεδο δομικών υλικών και νέων τεχνολογιών, με φόντο και την αναθεώρηση της Οδηγίας Energy Performance Building Directive της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιβάλλει την επίτευξη της Renovation Wave Strategy μέχρι το 2030 για τα κτίρια δημόσιας χρήσης (δημόσια και ιδιωτικά) και μέχρι το 2033 για τις κατοικίες.

Αναδείχθηκαν επίσης θέματα ενεργειακής πιστοποίησης κτιρίων, συζητήθηκαν διεξοδικά οι δυνατότητες καινοτόμου χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας μας, εκτός της πεπατημένης, και παρατέθηκαν χαρακτηριστικά παραδείγματα έργων όπου εφαρμόστηκαν ή εφαρμόζονται καινοτόμες τεχνικές και υλικά για την ενεργειακή τους απόδοση.

Το συνέδριο διοργάνωσε η BOUSSIAS Events, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, και με την τιμητική υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης, της ΠΟΒΑΣ, της ΠΟΕΒΥ, της ΠΟΜΙΔΑ, του ΣΕΓΜ, του ΣΕΧΒ, της ΕΝΕΕΠΙΘΕ και της RICS.

Χορηγοί ήταν η IsZEB, η LG Business Solutions, η PCN Materials, η Schneider Electric και η TÜV HELLAS (TÜV NORD). Υποστηρικτές ήταν η Architectural Aluminium Academy, η EcoMechanica, η Isomat, η Ομάδα Σύμπραξις και η Ριζάκος.


RELATED ARTICLES